post

Steinmo på resa: Paris dag 7 – Irrelevant hörlursreklam

Vi lämnar nu Paris för Berlin och eftersom vi har en heldags bilkörning framför oss är jag lite i gnällstämning. Från dag 1 har en stor annonskampanj i metron lagt sordin på ett annars soligt sinne. Och det är extra irriterande eftersom själva produkten – Sennheiser hörlurar – är nånting som jag gillar och understundom konsumerar (de har en tendens att bli glappa i själva inputen om man rör huvudet för mycket, vilket man ju gör). Just nu har jag ett par lila AKG, men i morgon kanske jag står där hos lurhandlaren och är köpbenägen. Och det är då Sennheisers kampanj i Paris tunnelbana sommaren 2013 kommer att få mig att avstå från att köpa deras hörlurar igen.

Det är en bild. På en fransk dj. Som är känd. Fine by me. MEN…bredvid honom står en tjej som så vitt man kan se är näck. Och inte tittar hon på några lurar och gör grimaser av kättja. Hon tittar på dj:en. Och det kunde varit fine and dandy om det var han som var produkten, men det är ju LURARNA.

Detta otidsenliga dravel måste vila på följande antaganden: Tjejer lyssnar inte på musik, men de gillar dj:er. Tjejer gillar även att vara nakna när dj:er är påklädda och stirra på dj:erna när de kränger Sennheiser hörlurar. Om tjejer mot förmodan skulle gilla musik, så gillar de i vilket fall inte att lyssna på musiken i hörlurar, antagligen för att hörlurar rör till i deras nyfönade frisyr. Kläder hyser de dock noll intresse för.

Jag har loads of empiri som visar att kvinnor är mindre intresserade av franska dj:er än av att lyssna på musik. Och de gillar kläder. Det kan ett större antal reklambyråer intyga. Men att vissa kvinnor tappat intresset för Sennheiser hörlurar – det stämmer. Totalt.

Men för att alla som nu kanske är intresserade av att titta på Bob Sinclar nakna erbjuder jag följande utmärkta lilla film. Bob gör ju egna låtar också.

Lämna ett svar