post

Steinmo på resa: Paris dag 5 – Ickeloppis och manouchemusik

Vi gick upp tidigt och åkte till Porte de Vanves för att går på den ”minsta, men varmaste och vänligaste av Paris loppmarknader”, (ännu ett bloggtips, att vi aldrig lär oss). Sen stod vi där och tyckte att marknaden kanske var lite väl liten, tills vi insåg att den var lika med noll eftersom en bara förekommer på helger. Men ett loppisbesök på fel dag är också ett besök, om än inte på just en loppis. Så vi tog varsin kaffe och tittade på killar som kanske, kanske inte gjorde upp om affärer inom drogsektorn.

Vi åkte till Batignolles istället och det borde vi gjort för länge sen, för där var det bra och uppmuntrade till genusgräl och lite mildare diskussioner om fransk inrikespolitik och huruvida den elektroniska cigaretten nånsin kommer att få en air av coolness och spänning eller bara för alltid kommer att se ut som om man tuggar på en penna.

Och sen gick vi tills vi kom till Rue de Douai. Gitarraffärer. Basaffärer. Förstärkaraffärer. Trumaffärer. Och så mellan dem strippbarer och massageinstitut. Man sa så förr: massageinstitut. Vad som var så institutitionaliserat med dem vete tusan. Kanske fick man förr fylla i en viss mängd blanketter innan själva toppmassagen kunde börja. Det hette toppmassage förr också. Fast den kanske mer rörde sig på botten av nånting. Hursomhelst, tanken väcktes på ett köpa en akustisk bas. Och sånt blir man ju glad av.

Eftersom vi nu var musikinspirerade gick vi på kvällen till Atelier Charonne på Rue de Charonne nära Bastilles och lyssnade till Angelo Debarre, en fantastisk gitarrist med romska rötter. Han hade med en bra basist och en otrolig violinist och så sin unga son på kompgitarr. Det var varmt och vänligt, (som icke-loppisen), och när jag gick hem var jag liksom lite lycklig. Och så på vägen till metron går jag förbi små barn som bäddats ner bredvid sina mammor på trottoaren. De kan också ha rötter i en romsk kultur mn utan musik och gitarrer. Det enda som hörs är skrål från bargatan bredvid. Och det börjar regna.

Lämna ett svar