post

Steinmo på resa: Paris dag 4 – åkte hem

Paris är ingen shoppingstad. Eller det kanske den är om man gillar att betala oanständigt mycket för ting man inte vill ha, eller är klärvoajant och i trance kan hitta butiker som säljer sånt man inte hittar hemma, till rimliga priser. Jag gör det i alla fall inte och gosse, har jag försökt!

Jag tycker att huvudlöst spenderande känns omodernt och i mitt fall lite på gränsen till tvångsmässigt, så varför vi drev omkring på Rue St Honoré halva dan igår har jag ingen förklaring till. Vi hade läst en BLOGG, (aldrig mer), och tipsats om att ett besök i butiken Colette skulle vara festligt och inspirerande, men väl där, inför tre våningar med lyxlarv, började det flimra framför ögonen och kännas som om syret tog slut och att det var därför jag tappat omdömet totalt, så att jag stod och fingrade på en hoodie med slarvigt virkad (!) överdel för nånstans runt 2 500 kr. Jag ville bara bort.

Efter lite självmedicinering vid Seine, bestämde vi oss för att åka till Republique, vilket vi hittills undvikit. Vi tyckte väl att vi var där så mycket förra sommaren, så det behövdes inte. Inget kunde vara mer fel. Det som förra året var en byggarbetsplats, var nu stort, fint, folkligt, fontänförsett torg, med glada barn, en gatupianist, och SKÖN STÄMNING. Vi gick till Saint-Martin och där föll jag till kanalkanten i en känsla av att ha hittat hem efter att varit väldigt vilse. Vi gick till den trevliga baren Le Patache, kvällsmedicinerade till rimlig kostnad och köpte ställets egen t-shirt för 120 pix. Min bästa Paris-shopping ever.

IMG_7398 2

Lämna ett svar