post

Steinmo på resa: Paris dag 3 – Två turisttokar på Trocadero

Vi har intagit en hållning av att sky det turistiga, en självklarhet för folk som är förmer. Men förmerskapet kan bli lite tröttsamt och när man plötsligt inser att man gjort sig skyldig till en förmersks dödssynd – förutsägbarhet – tar man metron till Trocadero och trivs. Det blev riktigt spralligt, som det gärna blir när hämningarna släpper. Vi poserade fram roliga foton med Eiffeltornet som fond – särskilt roligt när det ser ut att sticka upp ur huvudet. Och så ville jag köpa ett pytte-Eiffeltorn av de trevliga försäljarna som var lite fler än efterfrågan verkade kräva, men då tog Fru Förmer över, som hos nån stackars multipel personlighetsstörd: ”För att det här inte ska bli pinsamt måste du köpa ALLA tornen komplett med den primitiva metallringen de sitter på, hänga upp i lägenheten hemma och framstå som smart och kreativ och liksom roat kritisk mot nånting.” Och där föll det, för det hamnade långt utanför vad min budget tillät. Plus att jag tyckte att jag var pinsam.

Sen tog vi en lång, lång vandring genom trivsamt tråkiga Auteuil och Passy. Gick sen genom Vaugirard, där jag förundrades över att ställen som tar runt en hundring för en sallad, inte funnit medel att finansisera toalettsitsar på damtoaletten. Det hände två gånger på raken. Jag övervägde att istället för generös dricks, (som ingen egentligen gjort sig förtjänt av), sticka till servitören en extrapeng, så att nån springsjas kunde ta sig ut till Ikea och köpa toasitsen Maren, Freden eller Boholm.

På Buddha Bar fanns toasits. Dit gick vi och avslutade med drinkar. Det var turistigt. Och supermysigt. Fru Förmer fick väl framfall, men det var det värt.

Suzy Parker with Robin Tattersall, dress by Dior, Place de la Concorde, Paris, August 1956

Lämna ett svar