post

Steinmo på resa: Düsseldorf dag 3 – En trygg hamn med folk man kan

Tredje dagen här och vi besökte MedienHafen. En hamn har transformerats till område för arbete, lek och vila för folk och företag som gillar saker som sticker ut och upp. Allt är så stort, så stort, så man får känna sig som den mus i universum man de facto är. Det är spännande arkitektur och snygga människor och alla arbetar väldigt hårt utan att det syns.

Moderna tider så långt ögat når, men så irrar ögat in genom ett av de stora, stora fönstren och då pågår där ett möte. Det är tio män, mellan tummen och pekfingret, som sitter runt ett bord. Och så är det en, (EN), tjej och hon står upp och hon bär seriös blus och kanske rapporterar hon om nånting eller ger order eller håller ett försvarstal. Och vad vet en universell mus som jag, hon kanske äger hela jädra hamnen, men hon ser nog ändå ut som en, (EN), tjej, på ett möte med tio män, om man frågar mig.

Men det gör ingen. Så jag lämnar MedienHafen och finner en resignerad trygghet i att det trots alla kreativa fasader med organiska former ändå känns väldigt välbekant.

MedienHafen

Lämna ett svar