post

Steinmo på resa: Berlin dag 2 – Lite vedervärdigt åldrande

Det blir löjligt att beskriva alla loppisfynd, alla spännande områden, all mysig lunch, mysig middag, rolig live musik, sval, god öl i charmiga trädgårdar…det går inte. Jag kommer bara låta stört positiv, som om jag var sponsrad av kommunkontoret. Så jag ska koncentrera mig på ett litet eftermiddagsmys på en bar på Bergmannstrasse. Vi satt där och tog varsitt glas och hittade en tidning som någon glömt. Det var den typ av veckotidning som jag aldrig vidrör hemmavid. Senast jag gjorde det måste ha varit i något deprimerande väntrum, nedslagen av en aggressiv urininfektion och i behov av förströelse av vilket slag som helst, förutom golfmagasin från 2003, vilket var enda alternativet. Då vet jag att jag bläddrade mig igenom en kavalkad av leende människor på fest. Det blev jag inte gladare av. Fest vill man ju helst gå på själv – inte påminnas om att man inte var bjuden.

Det här var dock en tysk tidning om leende människor på fest. Kanske upplevde vi språkbarriären som ett skydd mot personligt ansvar, för vi sjönk ner till en för oss rätt låg nivå och hade en stunds hånskratt åt plastikkirurgins tillkortakommanden och människors brist på fotogeniqueitet. Klart jag skäms i dag, vi borde vara större än så. Sitta och fnittra åt Elton John när han ser ut som en blarig groda som inte riktigt vet var den är i tid och rum. Det är ju inte roligt egentligen.

Klart att jag vill att mina gamla hjältar ska ha kul och klart de ska göra lite ingrepp om de känner för det och klart att de ska ta sig ett glas för mycket eller inleda förhållanden med 46 år yngre människor – som James Woods gjort – om de tycker det känns som rätt sak att göra. Men kan de inte göra det lite mer privat? Måste James till exempel larvgulla på Twitter? Kan han inte göra det i nåt annat medium? Eller finns det pengar att tjäna? Karriärmöjligheter? Vad vet jag om stjärnors och halvstjärnors svåra beslut till vardags och fest. Men just de där festerna i just den där tidningen känns det rätt okej att inte vara bjuden på.

Lämna ett svar