post

Frosseriförsökskanin

Frosseri är knepigt. Jag har lite gett upp på det redan innan jag börjat. Hur skulle nånting som kräver så pass mycket tid och resurser kunna vara en vettig drivkraft? Men det är klart, det kanske är resurserna som är nyckeln. Man behöver ju skapa dem och då måste man jobba och när man jobbat ihop resurserna frossar man upp dem och börjar om igen och som en biprodukt får man saker gjorda. Låter ju helt okej.

Haken är den att mina resurser är nere på noll, så själva frossandet måste skjutas upp åtminstone till imorgon då min moderna managementvän har sagt att jag kan få ett litet forskningsbidrag. Men det förväntas att jag ska jobba under tiden. Jag känner pressen. Jag är snubblande nära att GÖRA nånting. Det känns pirrigt. Och overkligt. Men bra – säger vi.

Jag tror inte att jag kommer att frossa i mat. Självklart äter jag bland både mycket och gott, men mat är ingenting jag tänker så mycket på. Det närmaste jag har kommit en födoämnesfixering är min dragning till fiskdiskar. Men jag vill bara titta, inte äta. Fiskdisksvoyeurism kan vi kalla det.

Nånting som jag har särskilt svårt för är när man kopplar ihop mat och sex. Det är helt obegripligt. Jag har aldrig glömt ett inslag i något tv-sammanhang för flera år sen, då det var en man som turnerade runt på nöjesställen med sin Mumsmums-show. Konceptet var enkelt och tragiskt. Killar fick slicka i sig mumsmums – denna institution i svensk bakverkstradition – som smetats ut över en kvinnas bröst. Jädra bra affärsidé, det måste jag erkänna. Mumsmums är billiga i inköp och väger nästan ingenting, så som föreställningsutrustning är de geniala. Och själva aktörerna var rena amatörer utan vett att ta betalt, så den utgiftsposten var noll.

Men som frosseriobjekt är mumsmums värdelöst. Inte för att jag inte lyckats göra mig själv väldigt sugen på några paket, för det har jag, men de kostar knappt nånting. Jag får lätt ihop pengarna bara genom att pilla fram mynten jag vet ligger under tvättmaskinen. Det är lite ovärdigt, men det är för forskningens fromma. Jag måste kunna utesluta mumsmums som motivationsskapare. Snabbt.

Lämna ett svar