aside

Jag har anledning att grubbla över mitt drömliv. Om man ser drömmar som en typ av tvåvägskommunikation inom samma individ, så är det väl så att man har en del att lära sig om sig själv genom att älta det man drömmer. Jag är far from jungian. Jag är nästan för att lagstifta emot jungiansk drömtydning. Det är inget plötsligt infall, utan ett länge genomtänkt ställningstagande. Jungianer har fel. Det är bara så.

Den drömkategori som jag grubblar över mest just nu är mina erotiska drömmar. Ibland får man tänja på begreppet. Det fick jag göra redan för många år sen när mitt första äktenskap blev mer och mer anemiskt genom föräldraskap och orealistiska förväntningar på samvaron med andra vuxna i lekparken. Jag och min man gled isär. Fysiskt isär. Så mitt frustrerade kärleksliv erupterade i sömnen. I en erotisk dröm. Om Håkan Loob.

Håkan Loob var ishockeyspelare. Jag hade aldrig haft några sexfantasier om ishockeyspelaren Håkan Loob, mest på grund av att jag inte hade en aning om hur han såg ut. Eller vilken position han hade i sitt lag. Eller vilket lag han spelade i. Man kan ha en teori om att jag valde en ishockspelare på måfå eftersom ishockeyspelare är den mest manliga arketypen vi har i dag, nu när det inte finns rallare längre, men det är så jungianskt. Jag tror att mitt omedvetna valde Håkan Loob för att reducera skuld.

Och det fungerade. För när jag berättade om min erotiska dröm för min man, (allt annat hade känts oärligt), blev han mest mystifierad. Han frågade om jag brukade drömma om Håkan Loob. Och om jag visste hur han såg ut. Och sen ville han gärna veta vad jag och Håkan Loob hade gjort i min erotiska dröm. Och då blev allt så amatörmässigt. För vi hade inte gjort nånting. Specifikt. Jag stod och såg på en diffus person som jag visste var Håkan Loob. Och jag visste att jag drömde. Och att den här drömmen det var en erotisk dröm. Men ingen tog på nån annan eller klädde av sig eller sa könsord eller smekte sig själv.

Min man tyckte synd om mig. Så han sa att det var fint att jag valt en så bra ishockeyspelare.

Och det gjorde mig märkligt glad. Så vi kämpade på i några år till. Och under den tiden drömde jag frekvent om Håkan Loob. Men då handlade det alltid om pengar.

Kommentarer

  1. stig andersson säger:

    Hej svrar på din seit.
    Mycket skal man höra och se,, men ditt inlägg var det dummaste jag sett hitintills.Sök läkare.

  2. Jag älskar erotik men Håkan Loob?? Tacka vet jag Ljungberg.

  3. Linda säger:

    Ahahahahhaah-underbart berättat! 🙂

Lämna ett svar