post

Auktionistas

När vi skaffade det här huset upptäckte vi snabbt att det hölls auktion i Broarna varje söndag. I början var det mest en rolig grej med utgångspunkten ”man kanske hittar nåt kul och användbart”. Men otäckt snabbt blev det ett beroendebeteende: ”vi måste hitta nånting till nästan vilket pris som helst och om det inte passar in i huset så bygger vi om”. Så där satt vi, söndag efter söndag, som två budgivande vålnader, med smulor i mungiporna efter kaféverksamhetens hembakta äppelkaka.

Vi bjöd på tavlor, träskor, lampor från alla epoker, skidutrustningar att använda ironiskt i Alperna, köksmaskiner för restaurangverksamhet i både stor och liten skala, en glasfisk, sypuffar, böcker, en lite för stor staty av en golfspelande man, golfutrustningar att använda ironiskt på företagsturneringar, en soffgrupp i hobstorlek, Sagan om ringen-prylar, Star wars-prylar, en fin uppsättning fiolstråkar, vaxkritor och block med förtryckta hästmotiv att färglägga och små virkade dukar att använda på fullt allvar i konstinstallationer.

Till slut drabbades vi av övermättnad. Och platsbrist. Nu är det väl en tre år sen vi var där sist. Men nu sitter vi här och kollar in på Broarnas hemsida vad morgondagens auktion har i sitt sköte. Pirror kan man ju behöva ha flera av. Man kanske startar flyttfirma. Och även om vi hittade ett paraplyställ i Berlin så är det inget som hindrar att vi inte köper ett i rotting och ett i metall med fina målade blommor också. Till alla våra paraplyer. Och defekta cykellysen känner man ett enormt sug efter, om inte annat så av miljöskäl. Vi kommer nog att göra ett besök i morgon. Vi är i stort sett redan där.

Lämna ett svar